Acne Vulgaris

Acne Vulgaris

Acne Vulgaris er en hulidelse, som måske er bedre kendt som uren hud eller bumser. Et forsigtigt gæt er, at mere end 90 % af den danske befolkning har eller har haft Acne Vulgaris.

Normalt er Acne Vulgaris kun at se i teenage årene fra 13-19 år, men nogen oplever problemer med denne hudsygom hele livet. Problemet med Acne Vulgaris opstår når ens talgkirtel bliver forstoppet af en overproduktion af talg, og døde hudceller. Det gør så at, hårsækken blokeres, og der udvikles en hudorm.

Ofte går der betændelse i hårsækken da hudormen blokerer og presser på hårsækken, når det sker bliver den egentlige bums udviklet.

Behandlingen af Acne Vulgaris er simpel, og har man ikke meget uren hud, men blot få  bumser og hudorme, kan det klares selv. Læs disse guides til hvordan du behandler Acne Vulgaris:

Har du et stort udbrud af Acne Vulgaris, så anbefales der at du går til lægen, som enten kan ordinere noget medicin eller creme mod Acne Vulgaris. Alternativt kan din læge henvise dig til en dermatolog (hudlæge).