Bumser i hovedbunden

Bumser i hovedbunden

Bumser i hovedbunden er et normalt problem, og ofte er behandlingen ligetil. Man får bumser i hovedbunden af samme grund som man har uren hud, ens talgkirtler lukker til og den ondartede Acne Vulgaris skal bekæmpes, hvilket medfører en række affaldsstoffer som giver bumser.

Har du et mildt tilfælde af bumser i hovedbunden, så anbefaler vi at du finder roden til problemet, og lader kroppen klare de eksisterende bumser i hovedbunden.

Undgå bumser i hovedbunden - Forebyggende behandling

Opskriften på at undgå bumser i hovedbunden er simpel; hold dit hår rent og lad det få luft. Det betyder altså, at du skal stoppe med at bruge hårprodukter som hårvoks og lignende, og tage huen af så din hovedbund kan få luft.

Vask dit hår grundigt så du får urenhuder som fedt og døde hudceller væk. Af shampoer kan der anbefales normal skælshampoo. Den indeholder nemlig salicylsyre, som er et skrapt middel der fjerner hudceller, og åbner porene i hovedbunden. Salicylsyre findes også ofte i de forskellige skin tonere, du bruger til at rense dit ansigt med.

Svært udbrud af bumser i hovedbunden

Har du et større udbrud af bumser i hovedbunden, så er der flere ting du kan prøve. Almindelige bumsecremer som du bruger mod uren hud i ansigtet er desværre ikke en mulighed, da det er tæt på umuligt at smørre ud i hårbunden, flere af produkterne kan desuden også affarve dit hår.

Har du blot bumser i hårkanten kan du bruge de almindelige cremer, men vi anbefaler ikke at du prøver at smørre almindeligt bumsecrem ud i hårbunden.

Din læge kan hjælpe mod bumser i hårbunden

I stedet skal du gå til lægen, og starte med at få vurderet om det over hovedet er bumser du har i hovedbunden. Det kan sagtens blot være skæl, svamp eller knopper fra en allergisk reaktion.

Vurderer lægen at det er bumser du har i hovedbunden, så vil han formentligt ordinere tabletter eller en flydende gel som kan smøres ud i hårbunden. Alt godkendt medicin med påvist positiv effekt mod bumser i hovedbunden er receptpligtigt.

Tabletterne har en del bivirkninger, og bliver kun ordineret, hvis udbruddet af bumser er af en væsentligt karakter. I stedet kan lægen give dig en flydende gel som indeholder et stof kaldet clindamycin, som er et stof der har en rigtig god virkning mod bumser i hovedbunden.

Organisationen Acne.org har lavet en rigtig god video om netop bumser i hovedbunden, filmen gennemgår det samme som skrevet ovenfor. Du kan se den her (bemærk at den er på engelsk):