Bumser på ryggen

Bumser på ryggen

Har du problemer med bumser på ryggen, så er du ikke alene. Statistikken siger, at 2/3 af dem som har uren hud i ansigtet også har problemer med bumser på ryggen.

Behandlingen af bumser på ryggen er den samme som med bumser på bryst, skuldre og i ansigtet. Den eneste nævneværdige forskel er, at huden på ryggen er væsentligt tykkere end i ansigtet, hvilket medfører at det er sværere at behandle og fjerne end bumser andre steder på kroppen.

Det betyder også at du kan behandle dine bumser på ryggen med de samme produkter som du bruger i ansigtet, du skal altså ikke ud og investere i flere produkter for at behandle din ryg.

Vask ryggen

Pga. de mange hårsække på ryggen sveder man meget på ryggen, derfor er det meget vigtigt at vaske sin ryg ofte, især efter du har dyrket sport. Du kan bruge en blød svamp og/eller anti-bakteriel sæbe. Som med bumser andre steder på ryggen, så skal man passe på ikke at irritere huden for meget, da det blot gør problemet med bumser på ryggen større.

Brug almindelige bumsecremer

Du kan som sagt bruge de samme cremer mod bumser på ryggen som du bruger til ansigtet. Du skal blot følge anvisningerne på produktet. Det er en god ide at tjekke om cremerne kan affarve tøjet før du bruger det.

Har du brugt cremer i længere tid, og har det ikke en god effekt, så kan det være en god ide at lade ryggen få fred. Du har måske overbehandlet din ryg, så den giver udslag. Virker intet, så kan du prøve:

At kontakte lægen pga. bumser på ryggen

Før du kontakter din læge pga. bumser på ryggen, så anbefaler vi, at du prøver de ovenstående råd. Virker behandlingen ikke, så kan den sidste udvej være at kontakte din læge, som enten kan ordinere noget medicin mod acne vulgaris (den kliniske betegnelse for bumser), eller sende dig til en dermatolog (hudlæge).

Har du haft succes med en behandling af bumser på ryggen, eller har du måske prøvet et produkt som har haft en god effekt, så vil vi rigtigt gerne høre fra dig. Skriv til os her »