Fjern bumser

Fjern bumser

Du kan fjerne bumser på mange forskellige måder, men kun få metoder virker. Mange af de metoder der beskrives på nettet er ikke videnskabeligt dokumenteret at de har en positiv effekt, og nogle er endda direkte skadelige.

Vi har her på Modacne.dk valgt at samle de bedste råd, og give dig flere vinkler på behandlingerne, så du selv kan vurdere, om en behandling er noget for dig.

Fjern bumser med hjælp fra en hudlæge (dermatolog):

De to ovenstående metoder virker i de fleste tilfælde, og især Roaccutan behandlingen er effektiv, da den går ind og ændre på din hormonelle balance, som er den der gør, at du (og teenagere generelt) får bumser.

Før du går så drastisk til værks, anbefaler vi, at du selv prøver at fjerne dine bumser. Hvordan du fjerner bumser afhænger af, hvor du har bumser på kroppen. Vi har lavet guides til ansigtet, ryggen og hovedbunden her:

Skal jeg prikke mine bumser ud?

Rigtigt mange tror, at de skal prikke deres bumser ud. Dette er dog forkert! Du forværrer kun dit bumseudbrud ved at prikke, presse eller klemme dine bumser ud.

Når du prøver at fjerne dine bumser ved at prikke dem ud, så tilfører du flere bakterier til udbruddet, som til sidst forværrer dine bumser.

Vi ved dog, at rigtigt mange bare vil prikke deres bumser ud, så skal du gøre det, så skal du følge instrukserne som er i den nedenstående video:

Opsummeret gennemgår videoen:

  • Hvordan du rengør din hud med en antibakteriel creme

  • Hvordan du eksfolierer og gør din hud klar

  • Hvordan du holder området sterilt

  • Hvordan du prikker bumsen ud

  • Hvordan du rengør din hud efter bumsen er fjernet

  • Hvordan du får området til at falde til ro

Men husk: Vi anbefaler ikke at du fjerner bumser ved at prikke dem ud, det er ikke løsningen!