Hvordan fjerner man bumser?

Hvordan fjerner man bumser?

Hvordan fjerner man bumser? Ja det er et rigtigt godt spørgsmål. Hvordan man fjerner bumser afhænger af mange ting, blandt andet hvor på kroppen de er, hvilken behandling man er i gang med osv.

Lad os starte med de forskellige områder på kroppen, hvor man typisk har bumser.

Bumser i ansigtet

Det klart hyppigste sted man har bumser, det er i ansigtet. Derfor er det også til ansigtet, at de fleste produkter mod uren hud er udviklet. Det er desværre ikke nødvendigvis positivt, da ikke alle produkter lige gode. Vi anbefaler at du læser vores artikel om uren hud i ansigtet, og følger de råd og anvisninger vi kommer med der.

Læs mere om hvordan du fjerner bumser i ansigtet:

Bumser på ryggen

Når man har bumser på ryggen, er det sværere at fjerne sine bumser. Det er meget normalt med bumser på ryggen, men der er desværre ikke udviklet som mange produkter direkte målrettet det problem. Den store forskel på at fjerne bumser på ryggen i forhold til ansigtet, er at huden på ryggen er langt tykkere, og knap så nem at tilgå.

Vi anbefaler at du:

  • Vasker og holder ryggen ren
  • Bruger almindelige bumsecremer
  • Kontakter din læge ved stort udbrud af bumser på ryggen

Bumser i hovedbunden

Har du bumser i hovedbunden, så kan du være helt rolig, det er et meget udbredt problem. Der er dog den samme problematik med bumser i hovedbunden som det er med bumser på ryggen; det er svært at behandle.

Man kan dog ikke bruge almindelig bumsecreme i hovedbunden som man kan i ansigtet og på ryggen. I stedet anbefaler vi, at du forebygger i stedet for at behandle. Sådan forebygger du bumser i hovedbunden:

  • Hold dit hår rent
  • Lad dit hår få luft, tag huen af.
  • Vask dit hår hver dag
  • Irriter ikke din hårbund ved at klø og overbehandle

Har du et stort udbrud af bumser i hårbunden, anbefaler vi, at du går til din læge med henblik på at få en henvisning til en dermatolog.

Man kan aldrig helt fjerne bumser

Da bumser og uren hud kommer i teenagealderen pga. at kroppen er i ubalance, så kan du aldrig helt fjerne bumser. Det kommer inde fra. Man kan gøre rigtigt meget for at fjerne bumser ved at holde huden sund og ren, men at komme det helt til livs, det er tæt på umuligt.

Har man store problemer med sine bumser, så er der dog medicinsk hjælp at hente. Der findes et stof kaldet isotretinoin, som virker mod bumser.

Føler du, at dine bumser er så stort et problem, at du vil tage de risici, som en medicinsk behandling indebærer, skal du kontakte din læge. Din læge kan hjælpe dig med, at få en henvisning til en dermatolog, som kan rådgive dig i forhold til din hud, og evt. sætte dig på en roaccutan behandling.

Vi håber du har fået svar og idéer til, hvordan du fjerner dine bumser. Held og lykke med hudproblemerne!