Laserbehandling af acne

Laserbehandling af acne

Der findes rigtigt mange behandlingsmetoder til fjernelse og forebyggelse af acne, men antallet af metoder som også virker er dog begrænset. Laserbehandling af acne er en af de metoder, som ret faktisk virker. Laserbehandlingen af acne har en dokumenteret effekt.

Hvordan virker laserbehandling af acne?

Laserbehandling af acne kan gøres på mange forskellige måder, og du vil med højst sandsynlighed møde forskellige behandlinger, når du læser på klinikkernes hjemmesider.

Laserbehandling foregår ret simpelt ved at:

  1. Acnebakterierne ødelægges
  2. Produktionen af nyt bindevæv stimuleres fra de dybereliggende hudlag

Det vil altså sige, at laserbehandling fjerner og forebygger uren hud, samtidigt med at det accelererer genopbygningen af din hud.

Er laserbehandling mod acne dyrt?

Når du skal have lavet din acne laserbehandling, så står det for egen regning. Der er ingen tilskud fra hverken kommune, stat eller sygeforsikring.

De fleste klinikker tilbyder at give dig en gratis konsultation, hvor en hudlæge vurderer om laserbehandling mod din acne vil hjælpe.

Vurderer hudlægen, at laserbehandlingen vil have en positiv effekt på dig, vil du få af vide, hvor mange behandlinger hudlægen vil anbefale.

Normalt kræver det 6-8 laserbehandlinger. Du kan forvente at et behandlingsforløb vil koste imellem 3.500 kr. og 10.000 kr.

Sådan foregår behandlingen

Som tidligere sagt, så er behandlingen af acne med laser meget forskellig fra hudklinik til hudklinik.

Et forløb kan se sådan her ud:

Før

Det er vigtigt, at du op til behandlingen ikke har infektioner i dine bumser. Før behandlingen vil du tage en snak med klinikkens hudlæge, som vil informere dig om, hvordan laserbehandlingen kommer til at foregå.

Du skal dog bemærke, at loven omkring kosmetiske behandlinger dikterer, at der skal tages billeder, af det område som skal behandles, før den egentlige behandling starter.

Under

Før laserbehandlingen starter, bliver din hud renset og smurt ind i en gel, som skal hjælpe med, at give laseren de bedste forudsætninger for at behandle din hud. Behandlingen er ikke direkte ubehagelig, men du vil formentligt kunne mærke en varme i ansigtet.

Efter

Umiddelbart efter laserbehandlingen, kan du forsætte din dag. Laseren giver hverken sår eller lignende, da den primært behandler huden i de dybere hudlag.

Det anbefales dog, at du undgår direkte og indirekte varme der hvor du er blevet behandlet og du venter en dag eller to med at dyrke idræt. De efterfølgende 4 uger skal du bruge solcreme med minimum faktor 20.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Antallet af behandlinger er noget du fastsætter i samarbejde med klinikken. Typisk skal der bruges 4-6 behandlinger med laseren.

Bivirkninger

Bivirkningerne ved laserbehandling af acne ses meget sjældent. I meget få tilfælde ses der forbrændinger, hvilket kan have konsekvenser for dit efterfølgende behandlingsforløb. Din hudlæge vil informere dig om bivirkninger, og om du har større risiko end andre for at få bivirkninger.

Kan gamle ar fra akne behandles?

Har du grimme ar, fra du var teenager, så er der håb der ude. Processen er den samme som beskrevet ovenfor, men priserne er dog noget højere, da det kræver flere behandlinger og dyrere udstyr.