Roaccutan

Roaccutan

Roaccutan er midlet der virker mod bumser. Det er videnskabeligt bevist, at det virker, og læger har ordineret det til patienter med svært udbrud af Acne Vulgaris (bumser) siden 1979.

Da vi har brugt Roaccutan i over 33 år, ved vi nu en del om stoffet, og de bivirkninger der er ved at benytte det. Det er en stor fordel for dig som patient, da dig og din læge sammen kan vurdere om i vil tage de risici, som er forbundet med at behandle akne med Roaccutan.

Sådan virker Roaccutan

Roaccutan er et middel som ligner A-vitamin rigitgt meget. Hvordan det helt præcist virker vides ikke, men forskning har påvist at Roaccutan groft set gør følgende 4 ting:

 • Roaccutan mindsker hudens talgkirtler med op til 58 %. Som en bieffekt af de mindre talgkirtler, bliver mængden af olie, som huden producerer, nedsat med op til 80 %.
 • Da Acne Vulgaris-bakterierne lever i hudens olie, og produktionen af denne er nedsat med op til 80 %, så er antallet af Acne Vulgaris-bakterier ligeledes faldet drastisk.
 • Hastigheden hvormed hudceller produceres inde i hudens porer, er næsten propertionel med mængden af olie huden producerer, hvilket medfører, at chancen for at der går betændelse i talgkirtlen formindskes, da poren ikke bliver lukket til af døde hudceller.
 • Stoffet Roaccutan har antiinflammatoriske egenskaber, som gør at betændelse hæmmes.

Roaccutan er en pillekur, som du normalt tager over 4-6 måneder.

Bivirkninger ved behandling med Roaccutan

Bivirkningerne ved behandling af Acne Vulgaris med Roaccutan er cirka de samme, som når man bliver udsat for en overdosis af A-vitamin. Vi har ikke alle bivirkninger listet her, men nedenstående liste giver dig et udemærket overblik over en del af de mulige bivirkningerne ved at tage Roaccutan

 1. Tørre slimhinder
 2. Læber
 3. Næse
 4. Øjne
 5. Appetitløshed
 6. Hyppig vandladning
 7. Hårtab
 8. Udslæt
 9. Øget svedtendens
 10. Ømme muskler
 11. Hovedpine
 12. Depression
 13. Påvirkning af leveren
 14. Ledsmerter

En generel tommelfingerregel når det gælder medicinsk behandling af akne, er: jo bedre virkning, jo flere bivirkninger.

25 % får tilbagefald med Roaccutan

Selvom at Roaccutan er et rigtigt godt middel mod akne, så er det desværre ikke perfekt. Cirka 25 % af dem der har været på en Roaccutan kur får et tilbagefald, typisk ses tilbagefaldet hos patienter som har haft en lavere dosis end normalt.

Roaccutan virker ved 95 % af alle behandlinger

Roaccutan virker i 95 % af tilfældende helt eller delvist. Den første måned vil du måske tvivle på at Roaccutanen virker, da din akne kan forværres i starten. Du skulle dog gerne se forbedringer efter de første 4-6 uger, ser du ikke dette, så skal du kontakte din læge.

Skal jeg tage Roaccutan?

Spørgsmålet du stiller dig selv nu, er garanteret, om du skal overveje at tage Roaccutan. Produktet har en rigtig god virkning mod uren hud, men der er samtidigt også mange bivirkninger og risici ved at tage Roaccutan.

Vores anbefaling er:

Du bør først overveje Roaccutan når du har prøvet alt selv, har du endnu ikke selv gjort den store indsats for at komme bumserne til livs, så kan du læse vores guides til at få en ren hud.

Ser du ingen andre veje end medicinsk behandling med Roaccutan, så anbefaler vi, at du kontakter din læge med henblik på at få en henvisning til en hudlæge, som kan hjælpe og rådgive dig om hvilke muligheder du har, og om Roaccutan er det rigtige for dig.

Yderligere læsning:
http://www.netpatient.dk/roaccutan.ht

http://www.apoteket.dk/Spoerg%20apoteket/Stil%20spoergsmaal/Hud%20og%20h%C3%A5r/Roaccutan.aspx