Uren hud i ansigtet

Uren hud i ansigtet

Har du uren hud i ansigtet, så frygt ej, der er mange løsninger på problemet. Det anslåes at over 90 % af alle danskere på et tidspunkt har haft bumser, og det klart hyppigste sted er i ansigtet.

Har du mange og store bumser i ansigtet, og virker de nedenstående tips til uren hud i ansigtet, så anbefaler vi at du kontakter din læge, så du kan få en henvisning til en hudlæge som kan hjælpe dig med nogle skrappere medikamenter.

Stress giver uren hud i ansigtet

Er du stresset så kan det meget vel være grunden til din urene hud i ansigtet. Er du f.eks. netop startet på et nyt job, uddannelse eller lignende som har betydet et skift i din kost og livsstil, så kan det nemt være årsagen til frembrusningen af uren hud i ansigtet.

Du kan prøve at ændre på din livsstil så den bliver knap så stresset, har du ikke mulighed for det så kan du prøve en af de mange cremer mod bumser der findes på markedet.

Hænderne ned - de skal ikke op i ansigtet

Piller eller kradser du i dine bumser, så bliver det på ingen måde bedre, tvært imod. Uren hud i ansigtet, eller bumser, er når der går betændelse i dine talgkirtler. Piller du i dine bumser med dine hænder, ja så tilfører du flere bakterier, og din urene hud i ansigtet bliver blot værre. Du må heller ikke prikke dine bumser ud, da det kan give ardannelse i ansigtet.

Har du betændte bumser, så kan du i stedet bruge en “Spot Stick” der er bakteriedræbende, som du påfører direkte på bumsen flere gange dagligt.

Behandel den urene hud i ansigtet

Når vi skriver, at du skal behandle din urene hud i ansigtet, så bliver vi samtidigt også nød til, at gøre opmærksom på at du ikke må behandle din hud FOR meget. Overbehandling kan medføre at den urene hud forværres.

Rens din hud

Trin 1 i guiden til at få ren hud, er at rense din hud blidt. Start med at vaske dine hænder godt, så du ikke tilfører flere bakterier til din hud. Skyl så din hud med lunkent vand, og brug en god bakteriedræbende sæbe mod acne, som du masserer godt ind i din hud, du skal ikke irretere eller skrubbe huden. Skyl så dit ansigt rent og tør efter med et nyt og rent håndklæde.

Du kan rense din hud hver morgen og aften, når du har renset den kan du med fordel bruge en god toner eller Skin Tonic så du får de sidste bakterier væk.

Fugt din hud - en god balance er forebyggende mod uren hud i ansigtet

Brug en fedtfri creme hver dag efter du har renset dit ansigt. Når du har renset dit ansigt udtørrer huden nemlig lidt, tilfører du selv en god creme, så undgår du, at din egen krop selv begynder på en overproduktion af hudfedt.

Har du tid og lyst til at bruge en ansigtsmaske, så er det også en rigtig god mulighed for både at rense din hud, men også til at tilføre den fugt. Vil du ikke bruge penge på en ansigtsmaske, så kan du selv lave en hjemmelavet ansigtsmaske mod uren hud.